Някой има ли представа каква максимална скорост може безпроблемно да се поддържа продължително време без да е вредно за двигателя и цялата система? Видях в книжката, че дават максимална скорост 187 км/час, но дали това е пределната безвредна скорост или е максимална пикова.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Максимална скорост при 146 JTD
Collapse
X
-
Може и да прозвучи малко глупаво, но къде би му се наложило на човек у нас да развие повече от 130 км./чВсе пак толкова е ограничението по магистралата доколкото си спомням и повече от това си е все пак превишаване на скоростта. Този коментар го правя с оглед на многобройните катастрофи предизвикани от неопитни водачи, карали в повечето случай с превишена скорост
145 1.9 JTD '99
Comment
-
Първоначално публикувано от lganchoМоже и да прозвучи малко глупаво, но къде би му се наложило на човек у нас да развие повече от 130 км./чВсе пак толкова е ограничението по магистралата доколкото си спомням и повече от това си е все пак превишаване на скоростта. Този коментар го правя с оглед на многобройните катастрофи предизвикани от неопитни водачи, карали в повечето случай с превишена скорост
много адекватно мнение
превишена скорост +=
&
Alfa Romeo 145 1,6 TS 16V 1999 с нова ламбда сонда (дано не е напразно)
Comment
-
Всеки като си купи оръжие преценява поведението си, така или иначе закона го разрешава. Питам колко патрона в секунда изстрелва Калашников... или колко жертви в минута на разстояние 100 метра му дават по спецификация. Не че в България има къде да стрелям по хора. Така или иначе вече се сдобих с Алфа (оръжие в очите на някои)....философията и морала са ми ясни... Знам, че юзерите в тоя форум карат с 50 в града и НИКОГА не повече от 90 извън населено място. Приемам, че всички сте светци...Та някой да сподели нещо компетентно по моя въпрос?Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
Comment
-
по принцип това което го дават е максималната скорост която можеш да развиеш в нормални условия а това дали е добре да я подържаш дълго време си прецени сам като видиш как се държи твоята кола заштото не вси4ко зависи само от двигателALFA ROMEO 146 TI
Fiat FIORINO 1.4 95
LANCIA LIBRA 2.4 jtd
Comment
-
На мен ми е показвала 195 км/ч на скоростомера с гуми 205/50/15, но реално при подходящи условия може да се поддържа 160-170 км/ч. Иначе за двигателя няма проблеми, защото при макс скорост оборотите на 5-та са 3800-4000 някъде, ако не ме лъже паметта_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от minddwellTrustworthy, това звучи доста добреЧух, че не е добре да се минават 4000 за дълго време. 160-170 си е екстра!
_______
146 JTD - ex
Comment
-
Усетих, че и е трудно да набере от 160 до 170, а след 170 вече доста по-трудно. Става дума за равно по магистралата. Но пък като стигна 170, добре се закрепи и си ги поддържаше без да се замисля. Само че аз се замислих дали няма да я претоваря с тая скорост и свалих обратно на 160
Още едно впечатление - очаквах при 170 да се държи по-нестабилно, да тресе, да бучи, да бяга сцеплението с пътя. Но се държеше както при 130Е, само дето почна да премигва лампата за отворена врата заради капака на багажника. Явно "пръчката" отзад натиска надолу, а скоростта вдига нагоре и се получават вибрации.
Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
Comment
-
На равно съм карал със всичката газ, дето може да и се даде в продължение на 5-10 мин и оживяПо скоростомер показваше 180-190 някъде. Няма какво толкова да и стане от високите обороти
Температурата я следях постоянно де. Иначе съм чувал разни теории, че не е добре дизелите да се държат в такива режими дълго време, ама аз докато не видя, не вярвам
_______
146 JTD - ex
Comment
-
айде и аз да споделя опит
на 4-та таван 160 ! при ~ 4 500 об.
Иначе съм я карал с макс 200км/ч
до 190 ускорява доста чевръсто, ама като почне срелката да приближава и преминава 190 и почва зора...
иначе така като гледам, с малко по-дълга отсечка, може и да напълня километража
само дето след 200 ще е голяма мъка
иначе 190 - от летището дооо преди Петрол ...http://luchi.bg/ Парапети
Comment
Comment